Ei sunt cei care au ales mandatul de deputat și au renunțat la alte funcții!

22 de deputați din noul Parlament, care dețineau funcții publice la momentul alegerii lor în noul Legislativ, au fost nevoiți să decidă până pe 8 ianuarie care dintre cele două funcții vor să o păstreze, adică timp de o lună de zile,din data validării mandatelor, pentru a alege între funcția de deputat și cea deținută anterior.

Astfel, preşedintele raionului Ocniţa, Ion Tomai, deputat în Parlament pe lista Partidului Comuniştilor, a renunţat la mandat și a revenit la Consiliul raional Ocniţa pentru a-şi continua activitatea.

Alţi câţiva aleşi locali au renunţat la funcţiile lor pentru a deveni deputaţi. Aceştia sunt primarul municipiului Bălţi, Vasile Panciuc, cel al oraşului Soroca, Elena Bodnarenco, şi consilierul municipal Boris Golovin.

Și Ștefan Creangă, șeful staff-ului electoral al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, a ales calitatea de parlamentar. Vicepreședintele PLDM, Grigore Belostecinic, a renunțat la calitatea de parlamentar.

Totodată, liberal-democratul Grigore Cobzac – președinte al raionului Hîncești, și democratul Nicolae Dudoglo – primar al or. Comrat, au optat pentru funcția de deputat.

La rîndul său, vicepreședintele PL,  Veronica Herța a anunțat că, își retrage candidatura din Legislativ, iar vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă a spus că își continuă mandatul de primar al capitalei. Și vicepreședintele PL, Mihai Moldovanu, a renunțat la mandat, continuând să activeze la Primărie.

Amintim, că deputata Irina Vlah, aleasă pe lista Partidului Comuniștilor în cadrul alegerilor din 30 noiembrie, a anunțat în cadrul ședinței de constituire a noului Legislativ, că părăsește fracțiunea PCRM și va rămâne deputat neafiliat.

Maria Roșca

Share