Eduard Harunjen: Voi încerca să îmi caut un rol în această viață

Eduard Harunjen: Voi încerca să îmi caut un rol în această viață

Eduard Harunjen, în urma cererii de demisie din funcția de Procuror General al Republicii Moldova, în cadrul unor declarații de presă, a oferit detalii cu privire la motivul retragerii, dar și despre planurile pe viitor, informează OFICIAL.

„Este o decizie care îmi aparține mie, am luat-o cu minte rece și cu analiză profundă. Am făcut-o astăzi, fiindcă am vrut să plec cu capul sus și fără careva bănuieli, care s-au plasat în spațiul public. Am așteptat cu nerăbdare această hotărâre a Consiliului Superior al Procurorilor, după care, am decis să fac acest lucru”, a comunicat Harunjen.

În același timp, el s-a referit la activitatea în funcția de Procuror General.

„Nu am prea mult timp la dispoziție ca să îmi fac o reevaluare a activității. Eu cred că, atunci când voi avea puțin răgaz, o să îmi pot trece în retrospectivă toată activitatea. Fără îndoială vor fi foarte multe regrete. De firea mea, sunt un om foarte autocritic și, probabil, voi avea și unele frustrări că nu am acționat destul de dur în unele situații”, a mai adăugat el.

Prin urmare, Harunjen a comunicat despre planurile de viitor.

„Îmi voi căuta de sănătate, de familie, de părinți. Eu le-am acordat foarte puțin timp în această perioadă. Acesta este cel mai mare regret al meu, fiindcă mi-am văzut părinții o dată în an și copiii – doar seara și dimineața. Mă voi restarta și voi încerca să îmi caut un rol în această viață. Eu cred că, capacitățile pe care le-am acumulat pe parcursul a 26 de ani de activitate, îmi vor permite să îmi găsesc un job ca să îmi pot asigura familia. Nu cred că mă voi regăsi în avocatură, fiindcă nu cred că voi fi în stare să apăr infractori pentru bani, fiindcă activitatea de procuror m-a deformat foarte mult profesional”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share