Eduard Harunjen a depus cererea de demisie

Eduard Harunjen a depus cererea de demisie

Procurorul General, Eduard Harunjen, astăzi, și-a depus demisia în fața Președintelui Republicii Moldova, iar în baza cererii, șeful statului a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție. Despre aceasta comunică, pe o rețea de socializare, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, informează OFICIAL.

„Considerând imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația”, a comunicat Dodon, pe Facebook.

Prin urmare, șeful statului s-a referit la condițiile ce ar trebui să le dețină un Procuror General. „Consider că noul Procuror General trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurând, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut. Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Președintele Republicii Moldova în funcția de Procuror General”, a conchis Dodon.

66470622_3398877393471575_4655844887889969152_n

Mihaela Conovali

Share