Echipa Partidului „ȘOR”, din raionul Orhei, continuă să le asigure oamenilor acces la servicii medicale de calitate

Echipa Partidului „ȘOR”, din raionul Orhei, continuă să le asigure oamenilor acces la servicii medicale de calitate

Localnicii satului Pohorniceni, raionul Orhei, vor avea acces la servicii medicale de calitate, iar cadrele medicale își vor putea face meseria în condiții bune. Lucrările de renovare a Oficiului Medicilor de Familie din această localitate sunt pe ultima sută de metri. În curând, punctul medical va fi dotat cu toate echipamentele necesare și își va deschide ușile pentru pacienți. Acesta va fi unul dintre cele mai moderne centre din raionul Orhei, susțin reprezentanții echipei Partidului „ȘOR” din Consiliul raional, care au identificat surse pentru finanțarea lucrărilor de renovare.

Locuitorii satului abia așteaptă să aibă acces la servicii medicale de calitate, aproape de casă.

„Ne bucurăm că s-a deschis acest punct medical în sate și că nu mai este nevoie să mergem la Orhei, pentru orice consultație medicală. Bătrânii, femeile gravide întâmpină dificultăți”, a spus o locuitoare a satului Pohorniceni.

„Sincere mulțumiri tuturor persoanelor implicate în acest proiect modern. Ne bucurăm că vom avea parte de servicii medicale de calitate. Vârstnicii, femeile însărcinate vor putea veni la acest punct medical, nu vor mai trebui să parcurgă o distanță lungă până la cel mai apropiat spital. Anterior, condițiile erau proaste, spațiile – prea mici”, a spus o altă femeie.

Potrivit primarului satului Pohorniceni, Ianec Corobciuc, proiectul a costat aproximativ 1,2 milioane de lei. Banii au fost alocați din bugetul Oficiului Medicilor de Familie și Consiliului raional Orhei. Proiectul este implementat la inițiativa directorului Oficiului Medicilor de Familie, Iurie Lupacescu, medicului de familie, Zinaida Pojar, și a consilierilor locali și raionali.

„Lucrările de modernizare a Centrului Medicilor de Familie din Pohorniceni au început anul trecut și sunt pe ultima sută de metri. Va fi cel mai modern centru din raionul Orhei. Mulțumim Consiliului raional Orhei, în frunte cu Dinu Țurcanu, pentru susținere și finanțare”, a menționat primarul Ianec Corobciuc.

Corina Cojocaru, directorul și fondatorul companiei de construcție care se ocupă de efectuarea lucrărilor de modernizare a Oficiului Medicilor de Familie susține că toate materialele utilizate la renovarea punctului medical sunt de calitate superioară.

„Lucrările se împart în două etape: exterioare și interioare. Pe exterior, a fost efectuată izolarea termică a centrului, s-au folosit materiale de cea mai înaltă calitate. De asemenea, pereții au fost armați, pentru a nu apărea fisuri. Fațada va fi gata în scurt timp. În interior, toți pereții au fost îndreptați. Toate lucrările se fac conform cerințelor. Va fi foarte frumos!”, a menționat Corina Cojocaru.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că renovarea acestui Centru Medical vine să confirme că domeniul Sănătății este unul dintre sectoarele prioritare pentru echipa Partidului „ȘOR” din Orhei.

„Acesta este un proiect care a fost așteptat. Suntem foarte bucuroși că oamenii vor avea acces la medicină de calitate, proceduri medicale. Acest centru va fi dotat cu toate cele necesare. Sănătatea este unul dintre domeniile importante pentru noi și vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru ca oamenii noștri să fie sănătoși”, a adăugat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că acest proiect este încă unul care demonstrează că echipa formațiunii sale lucrează pentru oameni și că îi pasă de sănătatea lor.

„Sistemul public de sănătate din Republica Moldova este afectat de multe probleme, inclusiv de lipsa specialiștilor dispuși să lucreze la sate. Cadrele medicale preferă, de obicei, să profeseze în orașele mari din țară, iar printre motive se numără și condițiile de lucru mai bune decât cele de la sate. În consecință, și pacienții au de suferit. Cei care nu au posibilitatea să ajungă la spitalul din cel mai apropiat oraș sunt nevoiți să fie examinați și tratați în dispensare vechi și să stea în săli de așteptare reci. Echipa Partidului „ȘOR”, pentru care domeniul Sănătății este prioritar, depune eforturi pentru rezolvarea acestor probleme. Angajații Oficiului medicilor de familie din satul Pohorniceni își vor putea face meseria în cele mai bune condiții, iar pacienții vor fi îngrijiți cum se cuvine și vor beneficia de servicii medicale de calitate. Acest centru va fi unul dintre cele mai moderne din raionul Orhei”, este mesajul transmis de Ilan Șor.

La începutul lunii mai, la Pohorniceni, a fost renovat și dat în exploatare un drum principal. Aceasta este prima localitate care a fost iluminată de echipa Partidului „ȘOR”. De asemenea, în acest sat, echipa lui Ilan Șor a construit un teren de joacă. Totodată, anul trecut, grădinița din Pohorniceni a fost complet iluminată. Proiectul a costat aproximativ 130 de mii de lei. În satul Pohorniceni, raionul Orhei, locuiesc peste 1100 de oameni.

Share