Echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat un alt drum în satul Pohorniceni, raionul Orhei

Echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat un alt drum în satul Pohorniceni, raionul Orhei

O nouă promisiune îndeplinită de echipa Partidului „ȘOR”. Un alt drum principal din satul Pohorniceni, raionul Orhei, a fost renovat și dat în exploatare. Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, precum și autorităților locale și raionale, este vorba despre un proiect mic, dar foarte important și care îi oferă localității, care este situată în proximitatea municipiului Orhei, un viitor frumos.

Localnicii sunt extrem de bucuroși că, în sfârșit, a fost renovat acest drum, care le dădea mari bătăi de cap.

„Suntem foarte mulțumiți, e curat. Până recent, drumul era foarte rău, plin de glod. Copiii ajungeau murdari la școală. Ne bucurăm că măcar la bătrânețe avem parte de un drum bun”, a spus o pensionară.

„Până nu demult, era prăpăd pe acest drum. Îi mulțumim dlui primar pentru străduință. Nu știu dacă mai există un astfel de primar care să depună atâta suflet în ceea ce face. Dacă nu-i ajunge ceva ca să rezolve o problemă, să repare un scaun, de exemplu, ia de la el de-acasă și face tot ce trebuie pentru oameni. Președintele raionului, Dinu Țurcanu, vine des prin localitate. Așa lucrează oamenii care îl susțin pe Ilan Șor – demonstrează devotament pentru oameni”, a spus o locuitoare a satului Pohorniceni.

Bucuroși sunt și copiii, care, datorită drumului bun, pot merge cu rolele, bicicletele și trotinetele.

„Este foarte bine că nu mai sunt nevoită să merg cu bicicleta prin pietre și să-mi fie frică de faptul că voi cădea”, a spus o fetiță.

Renovarea drumului a costat bugetul local și cel raional puțin peste un milion de lei. Primarul satului Pohorniceni, Ianec Corobciuc, susține că va depune eforturi pentru a construi și alte drumuri din localitate.

„S-a decis renovarea acestui drum, deoarece locuințele de pe această stradă sunt racordate la sistemul de alimentare cu gaze și apă. Drumul are o suprafață de aproape 1600 de metri pătrați, au fost turnate două straturi de asfalt și va fi durabil. Să fie într-un ceas bun și la cât mai multe drumuri asfaltate! De trei ani de când sunt primar, în fiecare an asfaltăm câte o porțiune de drum”, a menționat Ianec Corobciuc.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a accentuat că satul Pohorniceni, care se află în imediata apropiere a municipiului Orhei, are un viitor frumos.

„Inaugurarea acestui drum de Sfântul Gheorghe, purtător de biruință, sper să ne aducă reușite și în celelalte proiecte. Sunt foarte fericit că am contribuit la acest proiect și vă asigur că lucrurile frumoase abia încep pentru satul Pohorniceni”, a adăugat Dinu Țurcanu.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că el și echipa sa și-au dorit întotdeauna normalitate în toate, infrastructură publică modernă în localitățile din țară și să le ofere satelor și micilor localități șansa dezvoltării. Din acest motiv, de ani buni, investește în proiecte vitale pentru oameni.

„Echipa Partidului „ȘOR” și-a propus, din start, să restabilească infrastructura din satele Moldovei. Îmi doresc ca oamenii să trăiască și să se bucure de o calitate bună a vieții. Indiferent de costuri, voi depune toate eforturile pentru realizarea acestui deziderat. Mă bucur că echipa Partidului „ȘOR” a reușit să inaugureze un alt drum principal din satul Pohorniceni, raionul Orhei, care a fost renovat. Este un proiect mic, dar foarte important. Și asta deoarece, acest proiect reprezintă începutul modernizării acestei localități. Încet-încet vom renaște toată țara”, a dat asigurări Ilan Șor.

În satul Pohorniceni, raionul Orhei, locuiesc peste 1100 de oameni. Aceasta este prima localitate care a fost iluminată de echipa Partidului „ȘOR”. De asemenea, în acest sat, echipa lui Ilan Șor a construit și un teren de joacă. Totodată, anul trecut, grădinița din Pohorniceni a fost complet iluminată. Proiectul a costat aproximativ 130 de mii de lei.

Share