E oficial! Turul II al alegerilor în Chișinău va avea loc la 3 iunie

E oficial! Turul II al alegerilor în Chișinău va avea loc la 3 iunie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit astăzi, în cadrul ședinței ordinare, data turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău.

După cum informează Oficial, președinta CEC, Alina Russu, a menționat că, conform datelor  procesate, în urma alegerilor locale noi desfășurate la data de 20 mai curent, în circumscripția electorală municipală nr. 1, dintre cei 11 candidați, nici unul nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Alina Russu a precizat că alegerile au fot declarate valabile, iar cele mai multe voturi au fost acumulate de Ion Ceban și Andrei Năstase.

Astfel, CEC a stabilit că alegerile locale noi turul doi în municipiul Chișinău vor avea loc la data de 3 iunie curent.

„Înscrierea candidaților în buletinele de vot se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile acumulate de către cei doi concurenți electorali în primul tur, iar organele electorale constituite vor activa în aceeași componență ca și în primul tur”, se mai spune în hotărâre.

Amintim că: În turul II al alegerilor locale noi  se vor „bate” pentru fotoliul de Primar al capitalei, Ion Ceban, care a acumulat 40,97% și Andrei Năstase – 32,12%.

De menționat că, tot astăzi, CEC a luat act cu privire la rapoartele financiare ale concurenților electorali din campania electorală a alegerilor locale noi din data de 20 mai 2018, la situația din 18 mai 2018.

Mihaela Rotari 

Share