E oficial! În Parlament vin cinci deputați noi

Preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschii, a înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre privind demisia a cinci deputaţi, care s-au dezis de mandat în favoarea funcţiei deţinute până în campania electorală. Este vorba de  Grigore Belostecinic (PLDM), Ion Tomai (PCRM) şi trei deputaţi liberali, Dorin Chirtoacă, Mihai Moldovanu şi Veronica Herţa.

Grigore Belostecinic a refuzat mandatul de deputat în favoarea funcţiei de rector la Academia de Studii Economice. Ion Tomai a ales să-şi păstreze funcţia de preşedinte al Consiliului raional Ocniţa. Dorin Chirtoacă a renunţat la mandatul de deputat în favoarea funcţiei de primar general al Chişinăului. Mihai Moldovanu îşi doreşte în continuare să fie şef al Direcţiei sănătate, iar Veronica Herţa a optat pentru şefia Direcţiei finanţe a Primăriei Chişinău.

Candidatul supleant pe lista PLDM, care urmează să vină în Parlament în locul lui Belostecinic, este Aliona Goţa (44 de ani), primar în satul Cucoara, raionul Cahul, profesoară de limba şi literatura română.

Elena Gudumac (46 de ani) urmează să completeze componenţa fracţiunii PCRM. Este pedagog, manager în domeniul administraţiei publice.

Candidaţii supleanţi pe lista PL sunt Mihaela Iacob (41 de ani), inginer IT, şef-adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău, Ion Casian (61 de ani) avocat, şi Vladimir Cernat (40 de ani), administrator al SRL „CristSandCom”.

Toţi 5 candidaţi supleanţi, contactaţi telefonic de IPN, şi-au confirmat disponibilitatea de a accepta mandatul de deputat.

Potrivit articolului 70 din Constituţiei, calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii retribuite, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice.

IPN

Share