După 2 ani a avut loc ședința grupurilor de lucru pentru actele de stare civilă și documentare a populației din partea Chișinăului și Tiraspolului

După 2 ani a avut loc ședința grupurilor de lucru pentru actele de stare civilă și documentare a populației din partea Chișinăului și Tiraspolului

Grupurile de lucru pentru actele de stare civilă și documentarea populației din partea Chișinăului și Tiraspolului s-au întrunit la 26 iulie 2024 într-o ședință online, organizată cu suportul tehnic al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Delegația din partea Chișinăului a fost condusă de către directorul adjunct al Agenției Servicii Publice (ASP), domnul Iurie Cristea, coordonator al grupului de lucru.

În marja reuniunii au fost puse în discuție un șir de subiecte actuale privind documentarea cetățenilor cu acte de stare civilă și de identitate de model național, inclusiv serviciile prestate de către subdiviziunile teritoriale ale ASP ce deservesc locuitorii din localitățile din stânga Nistrului și mun. Bender, care manifestă un interes sporit și solicită în permanență o gamă largă de servicii.

Totodată, experții au reabordat tema protecției datelor cu caracter personal în procesul prelucrării acestora în temeiul exprimării consimțământului subiectului datelor cu caracter personal și a solicitărilor venite din partea persoanelor împuternicite, fiind reiterată necesitatea ca procesările și transferurile de informații de acest gen să corespundă rigorilor legislației naționale în vigoare.

La fel, a fost readusă în discuție starea fondurilor de arhivă a actelor de stare civilă constituite până în anul 1945, stocate în raioanele de est ale țării și la care e necesar de asigurat accesul specialiștilor ASP.

Precizăm că ședința precedentă a grupurilor de lucru comune pentru actele de stare civilă și documentarea populației a avut loc la 28 octombrie 2022:

https://gov.md/ro/content/doua-sedinta-grupurilor-de-lucru-pentru-actele-de-stare-civila-si-documentarea-populatiei

Share