Dumitru Diacov despre sursele de finanțare ale PD: O spun fără nici un pic de exagerare…

Dumitru Diacov despre sursele de finanțare ale PD: O spun fără nici un pic de exagerare…

În cadrul unui interviu pentru www.timpul.md , președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a fost întrebat: Care sunt sursele de finanțare ale Partidului Democrat?

„De când sunt președinte de onoare al Partidului Democrat, nu am nicio atribuție la acest capitol. Slavă Domnului, pentru că asta este o mare durere de cap pentru orice lider de partid. PDM se află la guvernare și este cea mai disciplinată formațiune – o spun fără nici un pic de exagerare. Respectiv, printre membrii sau simpatizanți partidului sunt foarte mulți oameni de afaceri sau cu diferite posibilități. Ei sunt cei care contribuie financiar. Important e, ca din punct de vedere juridic, să fie totul absolut corect. Noi avem și un mecanism de adunare a cotizațiilor, care sunt benevole”, a precizat el.

În același timp, Diacov a vorbit despre istoria PD-ului de-a lungul anilor.

„Eu sunt unul dintre puținii dintre reprezentanți ai mediului politic, care acum 20 de ani am fost într-un partid și acum sunt în același partid. Atunci când PDM era slab, era foarte simpatic pentru toate partidele, fiindcă nu prezenta interes și nu era concurent pentru celelalte forțe politice. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Există partide de extremă dreaptă sau stângă. Noi însă nu utilizăm limbajul ăsta antiromânesc, antirusesc sau foarte prorusesc, sau foarte proromânesc”, a spus el.

sursa: www.timpul.md

Share