Dumitru Alaiba a discutat cu delegația FMI despre agenda de reforme a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării

Dumitru Alaiba a discutat cu delegația FMI despre agenda de reforme a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării

Vicepremierul Dumitru Alaiba a discutat astăzi cu delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de Mark Horton, directorul adjunct al Departamentului European al FMI.

A fost analizată agenda de reforme a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, care are rolul de a impulsiona dezvoltarea economică a țării.

„Avem nevoie de o industrie puternică pentru a avea o economie pe mărsură. Prin Programul Național de Dezvoltare Industrială 2024-2028 ne-am setat niște obiective concrete: creșterea contribuției industriei prelucrătoare la PIB până la 11,5%, majorarea volumului producției industriale exportate cu 25% și creșterea forței de muncă din sectorul industrial cu 15%. În același timp, lucrăm intens pentru a atrage cât mai mulți investitori străini. Chiar avem ce oferi” a menționat Dumitru Alaiba.

În plus, s-a discutat și despre Programul Național de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor, un document foarte important pe segmentul de investiții.

FMI este un partener strategic, care sprijină șara noastră în eforturile de a construi o economie cu adevărat europeană.

Share