Drumul, care nu a fost reparat mai bine de 20 ani, Ilan Şor l-a reconstruit capital

Drumul, care nu a fost reparat mai bine de 20 ani, Ilan Şor l-a reconstruit capital

Reparaţia drumurilor la cele mai înalte standarde de calitate reprezintă o prioritate pentru Primarul de Orhei, Ilan Șor, iar faptele vorbesc de la sine, potrivit unui comunicat de presă.

Încă o stradă aflată, până nu demult, în stare deteriorată a fost dată în exploatare. Strada Ciprian Porumbescu, astăzi este de nerecunoscut, după ce a fost reparată capital.

Evenimentul festiv s-a desfășurat în fața orheienilor, care așteptau acest moment de mai bine de 20 ani.

Potrivit Primarului Ilan Șor, această stradă este cea de-a 14-a stradă reparată anul acesta, iar pentru anul viitor, primarul își propune să repare alte 30 de străzi.

Lucrările de reparație capitală a străzii Ciprian Porumbescu, cu o lungime de circa 400 de metri,  au durat un timp record de câteva săptămâni. Pentru a finaliza lucrările în termen, muncitorii au lucrat și pe timp de noapte.

Acestea au inclus nivelarea cu autogreiderul și acoperirea cu pietriș. După toate lucrările tronsoanele de drum au fost acoperite cu un strat de asfalt de până la 10 cm.

Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului, au fost amenajate și trotuarele pentru pietoni, intrările în curți, au fost schimbate bordurile, aplicat marcajul rutier și înlocuite panourile de circulație.

În total au fost utilizate circa 500 tone de asfalt și 708 metri pătrați de bordură.

Amintim că, odată cu venitrea lui Ilan Șor la funcția de primar al municipiului Orhei, au fost reabilitate și reconstruiți zeci de kilometri de drumuri.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din municipiul Orhei, reprezintă o prioritate de bază pentru Primarul Ilan Șor şi echipa acestuia, iar potrivit planului de acţiuni pentru 2017, în municipiul Orhei vor fi reperate capital alte zeci de străzi.

Mihaela Rotari

Share