Drapelul Uniunii Europene din Parlament, subiect de discuție între deputați! Voronin către Grosu: „Nu înțelegeți sau nu vreți…”

Drapelul Uniunii Europene din Parlament, subiect de discuție între deputați! Voronin către Grosu: „Nu înțelegeți sau nu vreți…”

În debutul ședinței Parlamentului, între deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Voronin și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut loc un schimb de replici cu privire la drapelul Uniunii Europene arborat în prezidiu, transmite OFICIAL.

Deputatul Vladimir Voronin l-a întrebat pe Președintele Parlamentului ce statut are „materia albastră de pe scena Parlamentului?”.

„Pentru unii colegi simbolizează Uniunea Europeană. Putem face o lecție de heraldică, simbolistică, să chemăm un specialist să explice. Dacă avem gust de glume, atunci glumim”, a spus Igor Grosu în replică.

„Ce statut are el în Republica Moldova oficial? În Constituție este descris Drapelul și Stema de Stat a R. Moldova. Ce statut juridic oficial are?”, a întrebat Voronin.

Igor Grosu a spus că statutul acestui simbol se trage din 2005-2006.

„Atunci când un minister a fost redenumit în „și Integrării Europene” și exprimă voința politică a cetățenilor de integrare europeană. Tare țărănește am explicat, pe degete, și sper să fiu înțeles că nu am fost pregătit”, a spus Igor Grosu.

„La 24 martie 2005 R. Moldova a semnat Declarația de integrare europeană, unanim”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

„Cei care vor să facă haz de necaz, avem o enciclopedie cu date: cine? când? cum? cine era în fruntea statului?”, a spus Igor Grosu.

„Nu înțelegeți sau nu vreți: Întreb despre statutul juridic, toate celelalte le înțeleg mai bine decât toate enciclopediile Dvs.”,  a spus Voronin.

„Cu aceste simboluri se întâmplă chestii ciudate. Cred că în Regulamentul Parlamentului trebuie să se prevadă cum folosim simbolurile altor state, când și unde”, a spus deputatul  BCS, Oleg Reidman.

Cristina Parfeni

Share