Drăgălin explică motivul neînțelegerilor cu CNA

Drăgălin explică motivul neînțelegerilor cu CNA

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a venit cu câteva clarificări privind ultimele discuții din spațiul public despre neînțelegerile cu CNA.

În cadrul unui live pe o rețea de socializare, Veronica Drăgălin, a explicat că a cerut ca fiecare procuror să întocmească o listă a persoanelor cu care se cunoaște, are relații de rudenie, prietenie, pentru ca aceștia să nu-i investigheze și să gestioneze mai bine dosarele de corupție.

„Știu cum sună acest lucru, am vorbit într-un ton de gluma, știu că e viața lor privată, dar le-am spus să se gândească care ar fi soluția cea mai bună pentru a nu avea astfel de situații. După ședință au apărut informații pe Telegram și acele informații au ajuns distorsionate. Nu m-a șocat, eu știu că în clădirea Procuraturii avem oameni corupți. Am decis să organizez o ședință cu procurorii și am telefonat unui coleg de la CNA și i-am spus că vreau să facem o ședință cu ofițerii CNA. Mai târziu, el a confirmat că toți ofițerii sunt disponibili, dar m-a rugat să-l informez și pe directorul CNA Iulian Rusu pentru că asta va fi corect. I-am scris un mesaj domnului Rusu pentru a-l informa că mă voi întâlni cu ofițerii CNA și că vom vorbi inclusiv informații din dosare concrete”, spune Veronica Drăgălin.

Drăgălin a menționat că astfel a vrut să spună colectivului și persoanelor care au scris informația că nu poate fi astfel intimidată.

„Le-am spus că dacă vom aveam informații concrete că cineva din această sală a comis acte de corupție, eu ca șefă nu-i voi proteja”, a spus Veronica Dragalin.

Ulterior a urmat ședința cu ofițerii CNA la care a participat și Iulian Rusu și le-a solicitat ofițerilor să părăseasca sala.

„Nu m-am gândit să vorbesc cu domnul director, pentru că mă gândeam la multe alte lucruri. Cred că dacă vorbeam cu el, nu s-ar fi întâmplat asta. Cred că e absolut normal ca șefii a două instituții câteodată să ajungă într-o situație când este o neînțelegere”, a mai spus Drăgălin.

Share