Dorin Recean a felicitat etnicii bulgari cu ocazia Zilei Culturii Bulgare şi a Scrierii Slave

Dorin Recean a felicitat etnicii bulgari cu ocazia Zilei Culturii Bulgare şi a Scrierii Slave

Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat etnicii bulgari cu ocazia Zilei Culturii Bulgare şi a Scrierii Slave și a îndemnat la unitate pentru atingerea scopului de țară – integrarea europeană, care va asigura pace, libertate și bunăstare. Mesajul a fost transmis în cadrul unui eveniment cultural, desfășurat la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia.

„În unitate este puterea. Îmi doresc ca Moldova să devină o țară europeană. Un loc al păcii, prosperității și bunăstării tuturor oamenilor acestei țări. Este singura cale pentru dezvoltarea Republicii Moldova”, a accentuat premierul.

Șeful Executivului a vorbit despre avantajul diversității etnice și al dialogului intercultural din țara noastră, care ne îmbogățesc patrimoniul național. „Noi toți suntem Moldova, chiar dacă reprezentăm etnii diferite și vorbim limbi diferite. Limba bulgară este unica limbă cu grafie chirilică din Uniunea Europeană, iar cultura noastră va deveni parte integrantă și va oferi diversitate patrimoniului cultural european”, a spus premierul.

Prim-ministrul a îndemnat comunitatea locală să susțină direcția europeană a Republicii Moldova și a relevat, în context, relațiile excelente ale țării noastre cu Bulgaria, care a parcurs același drum. De asemenea, premierul a salutat hotărârea autorităților de a transforma universitatea din Taraclia în una regională, europeană, care să acopere necesitățile de studii ale etnicilor bulgari și ale altor naționalități din regiune.

În cadrul vizitei sale la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, premierul a depus flori la Monumentul Sfinţilor Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Share