Dorin Recean a anunțat lansarea Programului „Spor pentru Moldova”

Dorin Recean a anunțat lansarea Programului „Spor pentru Moldova”

Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat despre Programul „Spor pentru Moldova”, ce prevede o serie de măsuri de susținere în perioada rece a anului, care, potrivit spuselor sale, va fi destul de dificilă și în acest an, informează OFICIAL.

„Guvernul a identificat resurse suplimentare – cu ajutorul prietenilor noștri: statele europene, Statele Unite ale Americii și organizațiile internaționale. Vom avea un program bine pus la punct pentru ca să acordăm majorări de venituri pentru mai multe categorii ale populației, dar și să sporim creșterea economică.

Guvernul anunță Programul „Spor pentru Moldova” cu o valoare de 1,3 miliarde de lei și va avea impact direct asupra a 170 de mii de persoane. Vom aloca suplimentar 352 milioane de lei pentru cheltuielile energetice. Vom aloca suport pentru sănătate – creștere de 15% a tuturor medicilor, asistenților medicali – 48 mii persoane”, a declarat oficialul.

Premierul a mai spus că, toți angajații din domeniul învățământului vor primi un spor unic de 3000 de lei. Peste 10 000 de carabinieri vor primi spor unic de 5 000 lei. Vor fi mărite salariile actorilor, regizorilor și altor angajați din domeniul culturii.

„Vom acorda suplimentar 100 milioane de lei pentru construcția și reparația drumurilor. 300 milioane de lei vor fi destinate Programului „Satul European””, a mai comunicat Dorin Recean.

Premierul a spus că va merge în Parlament săptămâna viitoare și va cere modificări la buget pentru implementarea Programului „Spor pentru Moldova”.

Share