Dorin Chirtoacă: Rusia fraudează alegerile din Republica Moldova

Dorin Chirtoacă: Rusia fraudează alegerile din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu se preocupă de faptul că se planifică fraudarea alegerilor prezidențiale de către Federația Rusă. Declarații în acest sens au fost făcute de Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral „Unirea” la prezidențiale, informează OFICIAL.

El a spus că s-au adresat de mai multe ori la Comisia Electorală Centrală (CEC) până acum și regretă faptul că instituția nu se preocupă de faptul că se planifică fraudarea alegerilor prezidențiale.

Chirtoacă a precizat că au mers azi la CEC pentru a depune mai multe demersuri în acest sens.

„Rusia fraudează alegerile din Republica Moldova RM prin spioni SVR plasați direct la sediul PSRM, iar Putin a devenit principalul activist de campanie al lui Dodon. Mai mult decât atât, prin declarațiile lui Lavrov și Narîșkin, Rusia nici nu admite ca, pe 1 noiembrie, cetățenii RM să aleagă un alt președinte, lansând diversiunea unei pretinse „revoluții” colorate pregătită de SUA în RM. Ceea ce înseamnă că Dodon și Rusia continuă să fraudeze alegerile prezidențiale, în modul cel mai brutal”, a declarat liberalul.

Candidatul la prezidențiale a spus că ei solicită, inclusiv, excluderea lui Dodon din cursa electorală, făcând referire la legislație în partea de implicarea a forțelor din exterior.

Cristina Gurez

Share