Dorin Chirtoacă: „Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generală, de fapt?”

Dorin Chirtoacă: „Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generală, de fapt?”

Partidul Liberal (PL) cere demisia ministrului Justiției, Olesea Stamate, anularea rezultatelor „preselecției” a candidaților la funcția de Procuror General și desființarea comisiei „fățarnice a Guvernului”,. informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, liderul PL, Dorin Chirtoacă și-a argumentat poziția.

„1. O listă de numai 4, din 20 de candidați pentru a doua etapă de concurs la CSP, este o batjocura față de noțiunea de concurs și denotă că lucrurile sunt aranjate. Este evident ca Gribincea și Stoianoglo au fost scoși în față de ACUM și PSRM, ceilalți doi, Crismaru și Soltan, fiind de umplutura în lista scurta.

  1. De ce alături de Gribincea nu se regăsește Gligor, ambii fiind din generația nouă, și având o prestație la același nivel de ani de zile? De ce numai patru în lista scurta? Este evident ca toți cei 16, eliminați abuziv din etapa a doua a “concursului”, au fost înlăturați pentru a nu crea probleme, la CSP, tandemului ACUM-PSRM, Gribincea – Stoianoglo, menționați mai sus.
  2. De ce alți juriști reputați nu au dreptul să se prezinte la concursul de la CSP? Aceasta este o îngrădire abuzivă a dreptului unei persoane sa acceadă la o funcție publică.
  3. Inițial s-a anunțat că etapa de preselecție făcută de comisia Guvernului este pentru a nu admite persoane incompatibile în etapa a doua (cu probleme de integritate). Cu ce este mai “integru” Stoianoglo, fost deputat și vicepreședinte al Parlamentului, din partea PD, față de toți ceilalți???
  4. Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generala, de fapt? Acest aranjament este și mai murdar și mai cinic decât toate de până acum. Iar faptul ca acest “concurs” este suprapus cu campania electorala pentru locale și mai ales Chișinău, arată că atât ACUM, cât și PSRM se tem să fie deconspirați”, a scris Chirtoacă.

Andriana Cheptine

Share