Dorin Chirtoacă: Arestul trebuie anulat, pentru că mi se limitează acțiunile

O nouă ședință în dosarul primarului suspendat de la conducerea mun. Chișinău – Dorin Chirtoacă, privind prelungirea mandatului de arest, are loc astăzi la judecătoria Chișinău, cu sediul la Buiucani, informează Oficial.

Dorin Chirtoacă a declarat că ar trebui să fie anulat mandatul de arest la domiciliu.

„Acest demers ar trebuie să fie respins și ar trebui de terminat acest arest la domiciliu, de parcă m-aș simți în concediu, unde îmi sunt limitate atribuțiile și acțiunile. Dacă eu sunt pus în asemenea situație, după ce am muncit 10 ani de zile pentru capitala acestei țări, ce să mai vorbim de un om simplu. Nici o persoană nu ar trebui să fie limitată de drepturile sale. Demnitatea nu-mi permite să mă transform în fugar, deoarece nu am comis nici o infracțiune. Este un absurd ceea ce se invocă acolo”, a spus liberalul.

Ședința de astăzi a fost amânată pentru ora 15.30, iar judecătorii urmează să examineze demersul privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

De menționat că, primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă a fost acuzat de trafic de influență și luare de mită în dosarul parcărilor cu plată.

Mihaela Rotari

Share