Doina Gherman a susținut o lecție publică despre integrarea europeană a Republicii Moldova, găzduită de Universitatea de Stat din Comrat Publicat: 18 martie 2024

Doina Gherman a susținut o lecție publică despre integrarea europeană a Republicii Moldova, găzduită de Universitatea de Stat din Comrat Publicat: 18 martie 2024

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și oportunitățile de care pot beneficia tinerii în cadrul acestui proces au constituit subiectul unei lecții publice susținută, astăzi, de vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman la Universitatea de Stat din Comrat. La eveniment a participat și deputatul Oazu Nantoi, membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

În cadrul discuției cu studenții de la diferite facultăți, parlamentara Doina Gherman a subliniat că integrarea în Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova, inclusiv pentru unitatea teritorială autonomă Găgăuzia,  de a accesa investiții semnificative în dezvoltarea economiei, în educație și infrastructură, totul într-un cadru care respectă autonomia și promovează diversitatea etnică și culturală.  „Educația este un pilon esențial pentru parcursul european al țării noastre. De aceea vă încurajez să vă gândiți la rolul pe care îl puteți juca în acest proces istoric. Fie că sunteți studenți sau profesori contribuția fiecăruia dintre voi contează. Să ne unim forțele pentru o Republică Moldova europeană, pentru un viitor mai bun pentru noi toți”, a menționat vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman.

În încheierea lecției publice, deputata Doina Gherman a mulțumit rectorului Serghei Zaharia pentru primirea călduroasă și a discutat despre oportunitatea semnării unui acord de colaborare dintre Universitatea de Stat din Comrat și Parlamentul Republicii Moldova privind desfășurarea stagiilor de practică a studenților în cadrul Secretariatului instituției legislative. De asemenea, vicepreședinta Doina Gherman i-a invitat pe studenți să viziteze legislativul pentru a afla mai multe despre activitatea instituției, dar și despre cum pot fi implicați tinerii în procesul de luare a deciziilor și cum pot contribui aceștia la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

În marja vizitei efectuate la Universitatea de Stat din Comrat, parlamentarii au fost invitați să viziteze cele câteva centre din cadrul universității, unde studenții își pot dezvolta abilitățile lingvistice sau participa la programe de educație digitală.

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul Oficiului teritorial de informare al Parlamentului din Comrat.

Share