Doi noi ambasadori au transmis scrisorile de acreditare Președintelui Timofti

Doi noi ambasadori au transmis scrisorile de acreditare Președintelui Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadoarei Republicii Slovenia, cu reşedinţa la Kiev, doamna Nataša Prah, și din partea ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam, cu reşedinţa la Kiev, domnul Minh Tri Nguyen, astăzi, 8 octombrie a.c., la Reședința de stat.

În cadrul întrevederii cu diplomata slovenă, Nicolae Timofti a apreciat sprijinul constant şi consecvent al Sloveniei acordat Republicii Moldova în vederea avansării pe calea integrării europene.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la Ljubljana pentru includerea Republicii Moldova în lista celor cinci state prioritare care vor beneficia de Programul de asistenţă slovenă în perioada 2011-2015, în cadrul căruia vor fi finanțate în țara noastră proiecte de modernizare a infrastructurii și în domeniul protecției sociale.

Ambasadoarea slovenă l-a informat pe președintele Nicolae Timofti că Parlamentul de la Ljubljana va ratifica cât de curând Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE.

Doamna Nataša Prah a declarat  că Slovenia va oferi expertiza necesară Republicii Moldova în vederea accelerării procesului de raliere a țării noastre la standardele Uniunii Europene.
ambasador1(1)
În cadrul întrevederii cu domnul Minh Tri Nguyen, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat satisfacția față de dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale, menționând suportul autorităților de la Hanoi acordat la desfăşurarea misiunii de promovare a producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa vietnameză în luna aprilie 2013.

Șeful statului a salutat prezenţa oamenilor de afaceri vietnamezi în domeniul farmaceutic din Republica Moldova și a pledat pentru atragerea investițiilor din Vietnam în alte sectoare ale economiei naționale.

Maria Roșca

Share