Doi miniștri din Guvernul Filip pleacă din funcții

Doi miniștri din Guvernul Filip pleacă din funcții

După cum și a anunțat, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a comunicat, astăzi, modificări în Guvernul Filip, informează Oficial.

Potrivit liderului PDM, Vlad Plahotniuc, din Guvernul Filip pleacă doi miniștri. Este vorba despre ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, dar și ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Astfel, fostul primar interimar, Silvia Radu, vine în locul Svetlanei Cebotari și actualul director al Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc – în locul lui Liviu Volconovici.

Totodată, Vlad Plahotniuc a precizat că decizia fost luată împreună cu Premierul Filip. „Persoanele care sunt schimbate, în viziunea noastră, au muncit serios, și-au făcut datoria, doar că cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, rezultate mai rapide, o comunicare mai eficientă cu conducătorii acestor instituții. Și-au făcut responsabil munca, fapt pentru care le-am mulțumit în ședință, însă analiza cetățenilor arată că este necesar un ritm mai dinamic de modernizare. Am considerat că avem nevoie de modificări”, a precizat democratul.

Potrivit lui Plahotniuc, evaluarea Guvernului nu se încheie aici. „Procesul fiind unul continuu. În următoarele săptămâni va fi finalizată o altă evaluare, de astă dată – a institutului secretarilor de stat din ministere”, a conchis democratul.

Premierul Pavel Filip a anunțat că a avut o discuție cu Președintele Igor Dodon, privind modificările în Guvern, și de data această, crede că, nu vor fi impedimente.

Mihaela Rotari

Share