Doi membri noi în Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile

Doi membri noi în Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile

Deputații au aprobat, în ședința plenară de ieri, modificări la Hotărârea cu privire la crearea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. Modificările prevăd includerea a doi noi membri în cadrul comisiei – deputatei Marina Tauber, Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională (Fracțiunea Partidului ȘOR) și deputatului Vladimir Mizdrenco, Comisia protecție socială, sănătate și familie (Fracțiunea PSRM), informează OFICIAL.

Potrivit Hotăririi cu privire la crearea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, adoptată anterior de Legislativ, Comisia este compusă din deputați ai tuturor fractiunilor parlamentare, care vor evalua cadrul legal existent, ce reglementează domeniul și carențele generate de acesta. În calitate de membri au fost aleși, anterior, deputații Nicolae Ciubuc (președintele Comisiei), Radu Mudreac (vicepreședintele Comisiei), Veronica Roșca (secretara Comisiei), Mihail Paciu, Violeta Ivanov, Grigore Repeșciuc, Lilian Carp, Alexandru Slusari, Vladimir Cebotari.

Comisia va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile de domeniu, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 90 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați membri ai Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Doina Secrieru

Share