Doi lideri de partid cer demisia Președintelui Comisiei Pre-Vetting

Doi lideri de partid cer demisia Președintelui Comisiei Pre-Vetting

Herman von Hebel, președintele Comisiei Pre-Vetting, trebuie să-și dea demisia. Declarații în acest sens au fost făcute de doi lideri de partide.

Urmare a publicării unei investigații în care se vorbește despre activitatea anterioară a lui Herman von Hebel, în care ar fi admis ilegalități, dar și despre faptul că nu ar fi fost incluse toate detaliile despre activitățile sale de până la venirea în Republica Moldova – Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a spus: „Investigația jurnalistică ce ține de președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, îl obligă să-și dea demisia de onoare! Este acel băutor de ceai care a interogat părinții judecătorului Ion Chirtoacă”.

Demisia lui Herman von Hebel este cerută și de liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. În cadrul unui live pe Facebook, politicianul a spus: „Nu vreau să le iau apărarea judecătorilor și procurorilor de la noi, dar să vină unul lipsit de integritate, care a prejudiciat Înalta Curte de la Haga – a dat afară mai mult din angajații-grefieri și le-a plătit sume uriașe drept despăgubiri, a creat alte funcții și a angajat alți oameni… El se ocupă de selectarea candidaților la CSM, CSP, CSJ… voi vreți să spuneți că el poate fi corect și imparțial, dacă el singur e lipsit de integritate? El ar trebuie să plece imediat din funcție. Cerem celor care ați creat această comisie să-l demiteți pe acest cetățean străin!”.

Totodată, Vasile Costiuc a spus că nu crede în corectitudinea evaluărilor efectuate până acum de Comisia Pre-Vetting. „Ce drept moral are el să judece procurorii și judecătorii?! Cer demisia lui și să plece la el în Olanda”, a conchis el.

Share