Dodon: Suntem gata să câştigăm funcţia de preşedinte

Dodon: Suntem gata să câştigăm funcţia de preşedinte

PSRM a promovat constant si consecvent necesitatea de a alege in mod direct seful statului. Aceasta este stipulat si in programul PSRM, aprobat la congres. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PSRM, Igor Dodon.

„Am inaintat de mai multe ori aceasta initiativa in parlament si prin sesizari la curtea constitutional. Apropo, azi expira termenul de 30 zile inaintat de forumul civic, aceasta fiind una din cererile-cheie a societatii, e ceea ce vor peste 90% din cetatenii Republicii Moldova.

Decizia de azi a Curtii Constitutionale noi o calificam ca un pas inainte intru restabilirea democratiei in Republica Moldova. Acum vom analiza inca o data cu juristii nostri decizia CC, vom vedea ce modificari in legislatie sunt necesare.

Daca va fi lansata campania electorala prezidentiala in acest an, noi vom participa la scrutin si suntem gata sa cistigam aceasta functie decisiva pentru prezentul si viitorul tarii noastre, ca stat suveran, independent si integru”, a scris Dodon pe o reţea de socializare.

Doina Secrieru

Share