Dodon: Socialiștii rămân pe poziția că este nevoie de un candidat unic la prezidențiale

Dodon: Socialiștii rămân pe poziția că este nevoie de un candidat unic la prezidențiale

Săptămânile rămase până la începutul lunii iulie vor fi cruciale pentru a înțelege, dacă la alegerile prezidențiale va exista un candidat unic, măcar de la o parte a opoziției (având în vedere că liderii principalilor partide de opoziție, în afară de socialiștii și comuniștii, au declarat deja că vor candida independent), sau dacă în alegeri vor participa separat liderii sau reprezentanții tuturor partidelor de opoziție. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul emisiunii “7 zile” de la Cinema 1, informează OFICIAL.

El a spus că, chiar dacă va fi a doua variantă, rămâne la părerea că trebuie să fie o strategie unică.

“Problema noastră comună este actuala guvernare. Dacă ne vom ataca reciproc, acest lucru va fi doar în beneficiul Maiei Sandu.

Socialiștii rămân pe poziția că este nevoie de un candidat unic. Dacă nu vom găsi un astfel de candidat, vom susține pe oricine, care va trece în turul doi cu Maia Sandu.

Noi suntem gata să discutăm atât în privința unui candidat unic, cât și pentru o strategie unică la viitoarele alegeri. Suntem gata să semnăm un pact de neagresiune. Nu îl vor semna doar “spoilerii” Maiei Sandu”, a subliniat politicianul.

Share