Dodon și Putin s-au întâlnit la Moscova. Vezi ce a spus președintele rus despre relațiile cu RM!

Dodon și Putin s-au întâlnit la Moscova. Vezi ce a spus președintele rus despre relațiile cu RM!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, potrivit unor imagini video publicate de la întâlnire.

Vladimir Putin a declarat că Republica Moldova este un partener important, din regiune, pentru FR. „Cunoaștem, din păcate, că relațiile dintre țările noastre se aranjează în ultimul timp nu chiar bine. Eu sper că, prima vizită a Dvs. în Rusia, prima Dvs. deplasare, în străinătate în calitate de Președinte, va fi un bun impuls pentru dezvoltarea relațiilor noastre pe toate direcțiile. Atît eu, cît și colegii, încă o dată, vă felicităm cu ocazia alegerii Dvs. în fruntea RM și cu învestirea în această funcție”, a precizat Putin.

Igor Dodon a mulțumit pentru felicitări, dar și s-a arătat convins că începe o nouă perioadă a relațiilor de parteneriat RM și FR. „În ultimii 7 ani, chiar și din documentele strategice ale RM, a dispărut strategia de parteneriat cu FR, dar anul trecut cetățenii au votat pentru Președinte, au votat pentru programul Președintelui. Majoritatea cetățenilor au votat pentru păstrarea securității RM, neutralitate, strategie de parteneriat cu FR, pentru rezolvarea conflictului transnistrean, pentru păstrarea tradițiilor. Noi sperăm că, începînd cu anul 2017, începe o nouă etapă și noi vom putea să reluăm parteneriatul strategic cu FR pe domenii prioritare. Cetățenii urmăresc vizita cu mult speranță că vom găsi înțelegere pe întrebările prioritare”, a conchis Dodon.

Doina Secrieru

Share