Dodon: Schimbarea regulilor în timpul jocului este cel mai urât ce poate să se întâmple

Dodon: Schimbarea regulilor în timpul jocului este cel mai urât ce poate să se întâmple

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în urma numirii și jurământului a noilor judecători la Curtea Constituțională (CC), s-a referit la concursul desfășurat recent și la schimbările în procesul de selectare a candidaților, informează OFICIAL.

„Eu cred că, președintele țării nu trebuie să dea aprecieri și comentarii aleșilor poporului. Au luat decizia politică astăzi, au numit două persoane care deja au depus și jurământul, astfel sunt deja judecători ai Curții Constituționale. Dacă doriți o părere referitor la ceea ce se întâmplă cu concursurile, eu am venit cu un mesaj către partenerii de coaliție din majoritatea parlamentară: să nu facem concursuri de dragul concursurilor! Nu trebuia obligatoriu de organizat concurs pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului. Bine, s-a decis să se facă concurs și, dacă s-a făcut concurs – trebuiau respectate rezultatele concursului. Dacă vă interesează opinia mea personală”, a comunicat Dodon, în cadrul unor declarații de presă.

„Ne place sau nu ne place cine câștigă concursul, dar dacă suntem cu o abordare serioasă – mă refer nu doar la ceea ce s-a întâmplat în Parlament, dar la general – atunci când începem un proces, noi trebuie să-l ducem până la capăt. Vin oameni, se pregătesc pentru concurs, sunt nopți nedormite, înving la concurs… Schimbarea regulilor de joc în timpul jocului este cel mai urât ce poate să se întâmple”, a conchis șeful statului.

Mihaela Conovali

Share