Dodon, la discuții cu Isayev. Producătorii agricoli vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere semnificativă

Dodon, la discuții cu Isayev. Producătorii agricoli vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere semnificativă

Preşedintele ţării, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Feyruz Isayev, directorul Companiei „Lukoil-Moldova”, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, părţile au discutat despre mecanismul de distribuție a ajutoarelor umanitare producătorilor noștri agricoli, ale căror recolte au fost afectate de seceta fără precedent din țara noastră.

Este vorba despre faptul că în baza înțelegerilor personale ale Preşedintelui Republicii Moldova cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, agricultorii din Moldova vor beneficia de asistență financiară în valoare de 500 mil. de ruble rusești, iar prima jumătate a acestei sume urmează să fie transferată în zilele apropiate.

În baza unor liste întocmite în avans, gospodăriile agricole vor beneficia de asistență financiară proporțional cu volumul recoltei pierdute. Cu acești bani ei vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere semnificativă de 10-12%. Acest mecanism va începe să funcționeze în cel mai scurt timp, deoarece unii fermieri încep deja semănatul culturilor de toamnă, și va dura până la 1 mai 2021.

Igor Dodon a exprimat gratitudine domnului Isayev pentru disponibilitatea de a susține producătorii noștri agricoli, subliniind că sprijinul acordat sectorului agrar, în condiții de secetă și pandemie, rămâne a fi o prioritate pentru conducerea Moldovei.

Cristina Gurez

Share