Dodon, îngrijorat de contractul cu Frontera Resources: „Au existat numeroase probleme în diferite state”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon susține că, este foarte îngrijorat de informațiile care au apărut în mass-media cu privire la semnarea de către Guvernul RM și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, în context, se menționează despre concesionarea a circa 40% din teritoriul RM pentru o perioadă de 50 de ani.

„Știu, de asemenea, că pe lângă aspectele conceptuale a unui astfel de contract, în raport cu această companie au existat numeroase probleme în diferite state. Astăzi am desfășurat o ședință de lucru pe marginea subiectului, totodată, am solicitat în regim de urgență de la Guvern și alte instituții de resort toată informația cu privire la acest contract”, a punctat șeful statului.

Amintim că, Guvernul RM și Frontera Resources au semnat un contract prin care compania americană urmează să  caute petrol și gaz natural pe 40% din teritoriul RM, în următorii 5 ani, iar apoi – timp de 45 de ani, să exploateze resursele identificate.

Mihaela Rotari

Share