Dodon: Indexarea pensiilor la data de 1 octombrie curent se va face pentru toți pensionarii, indiferent de pensia primită

Dodon: Indexarea pensiilor la data de 1 octombrie curent se va face pentru toți pensionarii, indiferent de pensia primită

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că, indexarea pensiilor la data de 1 octombrie curent se va face pentru toți pensionarii, indiferent de pensia primită, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a amintit că, anterior în Parlament se discuta ca să fie inclus un criteriu, astfel încât cei care au venit din pensie mai mare de 1726 lei nu vor primi indexare.

„Am decis ca să vină Guvernul cu o inițiativă urgentă ca indexarea de la 1 octombrie să fie posibilă pentru toți pensionarii, indiferent de venitul de care dispun. Mai mult decât atât, acea plată, suport bănesc, care era pentru sărbători, noi am hotărât să o includem în lege și să fie obligatorie. Adică, la capitolul pensie și ajutor pentru sărbători în săptămâna curentă vor fi modificări în lege. Astfel, unu – indexarea pensiilor la 1 octombrie, pentru toți, indiferent de pensie, ca să-i punem pe toți în condiții echitabile. Și doi – acel ajutor, pe care noi l-am acordat anul acesta – de 700 lei, îl vom acorda în continuare, adică să nu fie o decizie în dependență de dorința Guvernului, dar să fie prevăzut în lege”, a precizat Dodon.

În context, șeful statului a mai spus că, în această săptămână, vor fi revăzute și criteriile de eligibilitate pentru obținerea ajutorului social. „Guvernul, cât și ministerele de resort trebuie să revadă atât criteriile de eligibilitate, cât și să vină cu un mecanism, prin care să implicăm în piața forței de muncă pe cei care primesc ajutor social și sunt apți de muncă”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Share