Dodon: Evenimentele tragice din anul 1992 au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova

Dodon: Evenimentele tragice din anul 1992 au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova

„Astăzi, în Ziua comemorării celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, împreună cu deputații Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor am mers în orașul Vadul lui Vodă, unde am depus flori pe podul de pe Nistru, așa cum facem în fiecare an, începând cu 2012”. Despre aceasta a comunicat Igor Dodon, liderul socialiștilor, informează OFICIAL.

Dodon a spus că a adus un omagiu victimelor și a subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova.

„Sunt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri. De asemenea, suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani.

Totodată, vreau să remarc faptul că în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, a subliniat liderul PSRM.

Cristina Gurez

Share