Dodon: Eu nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată antiromân. Dar eu sunt categoric antiunionist

Dodon: Eu nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată antiromân. Dar eu sunt categoric antiunionist

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru libertatea.ro, a vorbit despre atitudinea sa față de România, dar și despre Unirea Republicii Moldova cu România, informează Oficial.

„Eu nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată antiromân. Categoric, nu. Românii sunt prietenii, frații noștri. Dar eu sunt categoric antiunionist. Noi nu putem să fim antiromâni pentru că noi avem diferite etape de istorie comună. Ne place, nu ne place, au fost diferite etape. Din 1359 până în 1812, Moldova a fost o țară foarte mare. După 1812, când, într-a doua jumătate a secolului XIX a fost creată România, a fost recunoscut acest proces, inclusiv de Basarabia, care era parte a Imperiului Rus. Mai tragice, mai bune. Dar românii sunt prietenii noștri. Noi nu putem să fim antiromâni și nici nu ne dorim acest lucru. Dar noi suntem categoric antiunioniști și această abordare este a majorității covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat acesta.

La întrebarea jurnalistului „Atunci când vă uitați la televizor vi se pare vă există multă propagandă rusească?”, Dodon a vorbit despre o propagandă a celor ce susțin Unirea. Eu văd o propagandă foarte agresivă a unioniștilor, pe care nu știu de ce guvernul de la Chișinău nu o observă. Această abordare și dublele standarde sunt foarte greșite și vor avea efecte negative pentru acest guvern. Atunci când am timp liber încerc să-l acord familiei. Am o familie frumoasă, mare. Am trei feciori. Nu prea am timp liber, dar încerc să le acord atenție”, a comunicat Dodon.

Mihaela Rotari

Share