Dodon: Dacă până vineri constatăm o diminuare a cazurilor înregistrate, vom examina posibilitatea revederii unor decizii

Dodon: Dacă până vineri constatăm o diminuare a cazurilor înregistrate, vom examina posibilitatea revederii unor decizii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, urmare a declarării în țară a stării de urgență, vine cu unele precizări, informează OFICIAL.

„Parlamentul RM a declarat Stare de urgență în Republica Moldova pe un termen de 60 de zile, adică până la 15 mai 2020”, scrie Dodon, pe Facebook.

„În funcție de evoluția evenimentelor, termenul de valabilitate a Stării de urgență poate fi redus”, adaugă el.

În același timp, șeful statului declară că la această etapă rămân în vigoare deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. „Alte restricții până la moment nu sunt. Orice speculație în această privință este pasibilă de atragere la răspundere. Orice decizie a autorităților publice, inclusiv locale, care depășește limitele stabilite prin deciziile CNESP sau CSE, este ilegală”.

„NU ESTE RESTRICȚIONATĂ activitatea tuturor întreprinderilor de producere, dar va avea loc cu respectarea normelor sanitare recomandate de autorități și la decizia administrație poate avea loc cu asigurarea muncii angajaților de la domiciliu unde e posibil. Se permite activitatea comercială bazată pe livrarea produselor online, transportul public si cel interurban, comerțul en-gros, activitatea băncilor, alimentația publică prin sistemul catering (livrare directă consumatorilor), lucrările de construcție, inclusiv la stația de epurare Chișinău, etc. Bineînțeles, cu respectarea cu strictețe a normelor sanitare și epidemiologice”, mai adaugă Dodon.

„Reiterăm, că săptămâna aceasta este critică pentru noi pentru a opri valul epidemic. Menținem toate restricțiile stabilite, iar dacă va fi necesar vom veni cu măsuri suplimentare. STAȚI ACASĂ! Dacă până vineri constatăm o diminuare a numărului de cazuri înregistrate, vom examina posibilitatea revederii unor decizii ale CNESP. În special, în privința activității unităților de comerț cu amănuntul”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Share