Dodon: Dacă nu va fi asigurat votul la toți, atunci care este legitimitatea următorului Parlament?!

Dodon: Dacă nu va fi asigurat votul la toți, atunci care este legitimitatea următorului Parlament?!

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a declarat că, orice decizie legată de secțiile de vot este de competența Comisiei Electorale Centrale (CEC), Guvernului, dar la sigur nu de competența concurenților electorali, informează OFICIAL.

„Am văzut că s-a făcut foarte multă politică. Cineva face campanie electorală din aceasta. Aceste câteva secții de votare din Transnistria, care au fost inițial deschise, reprezintă una dintre primele tentative din ultimii ani ale CEC de a deschide secții de votare la Corjova și Bender. Pentru a asigura procesul de vot în aceste secții trebuia permis accesul reprezentanților instituțiilor de drept de la Chișinău. Din păcate, partenerii noștri din stânga Nistrului nu au vrut să accepte acest lucru și a trebuit să renunțăm la deschiderea acestor trei secții”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale live „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Referitor la decizia de a fi deschise peste 190 de secții de votare în afara țării, el a spus: „Trebuie să permitem votarea tuturor, dar nu este corect că noi dăm posibilitatea să voteze masiv cei din Occident, din Uniunea Europeană, dar le dăm mai puține secții de votare la cei din Federația Rusă sau celor din Transnistria”.

Totodată, liderul PSRM a menționat că, imediat după aceste alegeri parlamentare anticipate, va fi necesar de luat o decizie de principiu. „Asigurăm la toți egal dreptul la vot, și cei din est, și cei din vest. Dacă nu va fi asigurat votul la toți, atunci care este legitimitatea următorului Parlament, sau următoarei guvernări, când o parte din cetățeni nu au dreptul să voteze?!”, a precizat Dodon.

Cristina Jicol

Share