Dodon: Am deplina convingere că putem câștiga din turul I al alegerilor prezidențiale

Dodon: Am deplina convingere că putem câștiga din turul I al alegerilor prezidențiale

„Anii de experienţă pe care i-am acumulat în administraţia de stat şi în politică, trecînd prin greutăţi, provocări şi confruntări inegale cu un regim abuziv, m-au călit şi m-au întărit. Am deplina convingere că împreună putem să învingem actuala guvernare încă din turul întîi al acestor alegeri”. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, candidat la funcția de șef de stat.

În cadrul unei conferințe de presă, el a spus că doar unitatea în voinţă şi acţiune a preşedintelui şi a poporului îi va permite să îndeplinească misiunea de şef de stat la cel mai înalt nivel, pentru a deschide calea spre un viitor mai bun.

„Astăzi, cînd ţara este devastată de atîtea probleme, vechile certuri dintre stînga şi dreapta trebuie lăsate în trecut. Avem nevoie de comunicare între toţi patrioţii ţării, o comunicare bazată pe Interesul Naţional. Pentru că doar raportarea la interesele naţionale fundamentale şi netrecătoare poate da valoare fiecăruia dintre noi.Independenţa, integritatea teritorială, dreptul la autoguvernare, suveranitatea economică, apărarea valorilor Tradiţiei, Bisericii şi Familiei trebuie să constituie temelia unui program de apărare şi afirmare pentru orice forţă politică responsabilă din ţara noastră”, a declarat el.

Candidatul mai spune că, după douăzeci şi cinci de ani de independenţă a venit timpul să ne vindecăm definitiv de iluzia că istoria se repetă şi că viitorul Republicii Moldova s-ar suprapune în totalitate pe o perioadă sau alta din secolul douăzeci.

Doina Secrieru  

Share