Document secret al socialiştilor! Iată ce prevede!

Document secret al socialiştilor! Iată ce prevede!

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova are elaborat un document ce prevede un şir de acţiuni ce vor fi întreprinse imediat după ce această formaţiune va prelua puterea. Cel puţin asta reiese dintr-un mesaj care a venit pe adresa redacţiei noastre.  

Astfel, socialiștii, dacă vin la putere, vor întreprinde urgent următoarele măsuri în plan macroeconomic și politic:
1.        Acordurile cu Uniunea Europeană vor fi denunțate. În termen de cinci zile de la preluarea puterii, se va înainta cerere de aderare la Uniunea Vamală și la Uniunea Eurasiatică. Se va pregăti aderarea la aceste organizaţii în 2018. Guvernului federal rus i se va trimite o invitație oficială de a trimite consilieri specializaţi în integrare pentru fiecare minister. Guvernul Republicii Moldova va fi organizat după  modelul Guvernului Rusiei. Acest lucru va permite pregătirea integrării.
2.        Un grup special de lucru va fi creat în comun cu experți din Federația Rusă pentru a se examina condițiile legale de proclamare a Transnistriei ca subiect al Federației Ruse, cu aplicarea întregii legislații ruse în stînga Nistrului, ca etapă obligatorie și preliminară înainte de examinarea extinderii acestui regim la nivelul întregii republici.
3.        Temporar, se va reintroduce în circulație rubla rusească, în paralel cu leul moldovenesc. Date fiind avantajele trecerii la rublă, reieșind din politica monetară a Federației Ruse pe următorii ani, împreună cu autorități desemnate de Federația Rusă, se va planifica eliminarea leului moldovenesc și menținerea rublei ca singură monedă națională și de schimb.
4.        În maxim un an de la preluarea puterii, va fi pusă în dezbatere retragerea Republicii Moldova din aranjamentele cu FMI, Banca Mondială și altele, în vederea asocierii la AIIB și accederii la fondurile de dezvoltare agreate de politica monetară a Federației Ruse.
5.        Procesele de privatizare realizate pînă în prezent vor fi reevaluate. În termen de doi ani de zile, se va finaliza privatizarea din economia națională numai cu atragerea de companii de stat și private din Federația Rusă. Acest lucru va asigura capitalul necesar pentru dezvoltarea economiei locale, creșterea locurilor de muncă și importul forței de lucru din CSI. Vor fi implementate integral condițiile impuse de Rusia pentru producția agricolă și vini-viticolă, în sprijinul producătorilor locali. Bariere tarifare și netarifare la comerțul exterior cu Uniunea Europeană vor fi introduse cu scopul de a proteja producătorii ruși din republică.
6.        În termen de șase luni, se vor anula toate pașapoartele moldovenești ale cetățenilor republicii care au și cetățenie română sau ucraineană. Vor fi încurajate relocările în străinătate ale celor care dețin pașapoarte românești și ucrainene. Se va înlesni politica de imigrare pentru cetățenii din cadrul Uniunii Eurasiatice și, în general, pentru cetățeni din CSI. În termen de trei zile de la preluarea puterii, se vor introduce vize pentru cetățenii din România și din Ucraina.
7.        Studenții moldoveni care studiază în România și în Occident nu vor mai avea diplomele acreditate pentru Republica Moldova. Se va anula acordul bilateral de burse cu România.
8.        Republica Moldova va pregăti un contingent nou de „afgani”, cu sprijinul Districtului Militar Leningrad, pentru implicarea în faza de post-conflict în Donbas-Donețk sub formă de misiune a căștilor albastre. Contingentul moldovenesc pentru Donbas-Donețk va fi parte a unităților speciale rusești, specializate în purtarea războiului hibrid şi va fi pregătit pentru implementarea noii doctrine de apărare a Federației Ruse în regiunea Mării Negre. Se va facilita accesul militar al Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

Doina Secrieru

Share