(DOC) Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic – adoptată la Bruxelles

(DOC) Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic – adoptată la Bruxelles

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, alături de șefi de state și de guverne din țările Parteneriatului Estic și ale Uniunii Europene, la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic, desfășurat la Bruxelles, transmite OFICIAL.

În discursul rostit în cadrul Summitului, șefa statului a pledat pentru o integrare mai profundă cu UE pentru țările Parteneriatului Estic interesate, pregătite și hotărâte să avanseze în relația cu Uniunea Europeană.

„Voința noastră politică și hotărârea de a ne schimba țara se pot încununa de succes numai dacă sunt combinate cu sprijinul partenerilor noștri din UE. De aceea, astăzi, vom susține din toată inima declarația comună a Parteneriatului Estic ca un angajament de a pune Moldova și regiunea noastră pe drumul redresării, al reformelor și al rezilienței.

Parteneriatul Estic a fost un succes pentru Moldova și, sunt convinsă, aspirația Moldovei, Ucrainei și Georgiei de a merge mai departe în dialogul cu UE este o reflectare a pregătirii noastre de a ne integra în continuare. Integrarea sectorială va aprofunda cooperarea noastră și va face regiunea mai rezistentă la provocările interne și externe.

Pașii către integrarea sectorială, cum ar fi reducerea prețurilor de roaming cu UE, liberalizarea accesului la piața transporturilor, aderarea la Spațiul unic de plăți în euro sa, integrarea treptată în piața internă a UE vor avea un impact pozitiv major asupra Republicii Moldova și a cetățenilor săi”, a spus Maia Sandu în cadrul discursului său.

De asemenea, ieri, la Bruxelles, alături de șefii de state și guverne ai Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei și Ucrainei, de liderii statelor membre UE, precum și de reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adoptat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic (PaE).

Iar, împreună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, și Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, Președintele a semnat Declarația comună a liderilor din țările Trio Asociat.

Joint Statement Issued by t… by Кристина Парфени

20211215 Eap Joint Declarat… by Кристина Парфени

Cristina Parfeni

Share