Dispută între fostul lider al PLDM și Partidul Socialiștilor

Dispută între fostul lider al PLDM și Partidul Socialiștilor

Fostul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat susține că, actualul lider al socialiștilor, Igor Dodon, nu a știut să folosească oportunitatea pe care Blocul ACUM i-a oferit-o în 2019. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că, astăzi, Filat i-ar întoarce o datorie actualului șef al statului pentru eliberarea din închisoare, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea socială, Vlad Filat scrie că perspectiva pierderii alegerilor și pericolul ajungerii în fața justiției au determinat refacerea pe față a vechii alianțe Plahotniuc-Dodon-Voronin, cu Șor pe post de satelit artificial.

Totodată, fostul lider de partid declară: „În dorința de a lovi în președintele Maia Sandu și PAS – holdingul lui Plahotniuc și Șor, trecut cu arme și bagaje în tabăra lui Dodon, m-au transformat pe mine și PLDM-ul în țintă cu toate că nici eu și nici partidul nu suntem concurenți electorali. Le sugerez lui Dodon și Voronin, dacă nu sunt lași și au argumente, să atace direct concurenții lor electorali”. „Din păcate, Dodon nu a știut să folosească oportunitatea pe care blocul ACUM, din care făcea informal parte și PLDM, i-a oferit-o în 2019: să scape din robia lui Plahotniuc. S-a dovedit că libertatea este o povară prea grea și Dodon s-a întors în sclavia lui Plahotniuc, precum un câine bătut”, notează Filat.

Socialiștii, la rândul lor, declară că se întâmplă ceea ce era de așteptat. „Se confirmă că PLDM și PAS sunt partide înrudite politic, majoritatea candidaților la funcția de deputat pe listele PAS au afiliere strânsă cu partidul lui Filat în trecut, iar azi Vlad Filat întoarce datoria către Maia Sandu, pentru eliberarea sa din închisoare”.

Cristina Pendea

Share