Discuții la Parlament despre problemele cu care se confruntă cetățenii din regiunea transnistreană

Discuții la Parlament despre problemele cu care se confruntă cetățenii din regiunea transnistreană

Membrii Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova s-au convocat în ședință. La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Discuțiile au vizat problemele cu care se confruntă cetățenii din regiunea transnistreană și identificarea unor soluții eficiente în acest sens. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a prezentat informația actualizată despre derularea procesului de reglementare transnistreană. Până în prezent, au avut loc mai multe reuniuni, dar și întrevederi sectoriale, în cadrul cărora au fost abordate diverse aspecte – problema energetică, a liberei circulații, a educației, sănătății, precum și asigurarea respectării drepturilor omului.

”În această situație complicată, orice demers pentru detensionarea situației este util. Noi suntem deschiși să punem umărul și să îi ajutăm pe toți cetățenii țării. O atenție deosebită trebuie să atragem asupra cazurilor Glinjan, Horjan și Pleșacov”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, care este și președintele Comisiei parlamentare speciale.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost creată la sfârșitul anului trecut, la propunerea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Obiectivul ei este de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Share