Discuții cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, la București

Discuții cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, la București

Pe final de zi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit, la București, cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia – „un grup dinamic și entuziast de conaționali de-ai noștri, care s-au stabilit peste Prut, au creat și au dezvoltat afaceri în România, dar care continuă să fie conectați la tot ce se întâmplă în Republica Moldova”, informează OFICIAL.

Ei au discutat despre diferențele dintre mediul de afaceri din cele două țări.

„Deloc surprinzător, antreprenorii au indicat problema justiției drept principalul motiv din care au plecat de acasă. Am discutat și despre regimul fiscal și interacțiunea dintre instituțiile de reglementare și business. Am vorbit despre impedimentele în calea reformelor, dar și despre determinarea noastră de a le duce la bun sfârșit pentru a asigura respectarea legii de către toți și protejarea proprietății private”, spune Președintele țării.

De asemenea s-a convenit să lucreze împreună pentru îmbunătățirea mediului de afaceri acasă, pentru atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă.

„I-am felicitat pentru că au reușit să dezvolte afaceri de succes și le-am mulțumit pentru eforturile de promovare a țării în România și în alte țări din regiune”, a mai spus Maia Sandu.

Share