Directorul CTIF: Imediat după ce m-am salutat cu ministrul, mi-a spus imediat să scriu o scrisoare de concediere din propria dorință

Directorul CTIF: Imediat după ce m-am salutat cu ministrul, mi-a spus imediat să scriu o scrisoare de concediere din propria dorință

Directorul Centrului Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), Corneliu Jaloba, afirmă că de câteva luni, ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, încearcă să-l concedieze din funcția pe care o deține, dar nu are temei juridic pentru acest lucru, transmite OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Corneliu Jaloba afirmă că, de când a fost schimbată guvernarea și conducerea ministerului, noul ministru al Finanțelor așa și nu a făcut cunoștință cu conducerea CTIF și angajații acestuia, deși la începutul mandatului a afirmat că va face acest lucru cu fiecare subdiviziune.

De asemenea, Corneliu Jaloba menționează că nu o dată a încercat să stabilească o întrevedere cu noul ministru, a trimis chiar și scrisori pe poștă cu rugămintea de a-i acorda 5 minute.

„Abia în septembrie am fost invitat la audiență la ministru. Imediat după ce ne-am salutat, ministrul m-a informat că a scăpat de foștii secretari de stat și acum e rândul meu. Mi-a spus imediat să scriu o scrisoare de concediere din propria dorință. I-am amintit ministrului că în funcție am fost numit în baza unui concurs și am un contract de 5 ani cu întreprinderea. Ministrul Gavrilița mi-a spus că nu crede în concursurile organizate de vechea guvernare, că nu are încredere în mine și va face tot posibilul să fiu concediat. Și chiar dacă a fost prima întrevedere, ministrul nu a întrebat despre întreprindere și oamenii care lucrează acolo”, scrie Corneliu Jaloba.

Potrivit directorului CTIF, la 17 septembrie curent a fost semnat un preaviz privind concedierea acestuia. „Fără oarecare motivare juridică, se vede că ordinul a fost întocmit nu de juriști. Nu pot înțelege de ce se vrea să fiu concediat. Doar pentru că am câștigat concursul pe timpul fostei guvernări? Sindicatele întreprinderii au desfășurat un sondaj și mai mult de 95,5% din angajați mă susțin în această funcție”, mai menționează Jaloba.

Astfel, potrivit lui Corneliu Jaloba, ministrul Gavrilița se sfătuiește cu administrația și lobează întrebarea privind concedierea din cadrul CTIF. „Cum poți avea încredere în acești oameni când ei fac asemenea lucruri? Menționez că nu sunt membru de partid și timp de 16 luni am achitat salariile și impozitele la timp”, mai scrie Corneliu Jaloba.

Cristina Parfeni

Share