Diplome pentru mai mulți oameni de știință din R. Moldova

Diplome pentru mai mulți oameni de știință din R. Moldova

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a înmânat, astăzi, Medalia Democrației și diplome mai multor oameni de știință care au realizări deosebite în activitatea de cercetare și au avut contribuții remarcabile la dezvoltarea științei din Republica Moldova, transmite OFICIAL.

„Am remarcat că știința și cercetarea sunt motorul dezvoltării statului și societății. Impactul muncii oamenilor de știință este simțit de fiecare dintre noi. Sunt ferm convinsă că fără investiții și suport pentru educație nu vom reuși să construim o țară prosperă și de succes. Am înmânat Medalia Democrației în semn de înaltă recunoștință pentru contribuții meritorii în dezvoltarea științei lui Alexandru Stratan, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, doctor habilitat în științe economice, profesor universitar, director al Institutului național de Cercetări Economice al MECC și lui Aurel Grosu, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, medic cardiolog, șef Clinică cardiologie de urgență, Institutul de Cardiologie”, menționează Zinaida Greceanîi într-o postare pe o rețea de socializare.

Diploma Parlamentului de gradul întâi a fost decernată lui Denis Nica, doctor habilitat în științe fizice, conferențiar, profesor universitar, șeful Departamentului de Fizică Teoretică ”Iu. Perlin”, Universitatea de Stat din Moldova, lui Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole, profesor, cercetător, șeful Laboratorului Tehnologii Agricole și Sisteme Agrotehnice al ICCC ”Selecția” din municipiul Bălți, și Marinei Pișcenco, doctor în științe economice.

Cristina Parfeni

Share