Diplomații moldoveni aderă la platforma unionistă PUN

Diplomații moldoveni aderă la platforma unionistă PUN

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, recent, a avut o întâlnire de lucru, cu Iuliana Gorea-Costin și Mihai Gribincea, personalități din domeniul diplomației.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la București, au fost discutate o serie de probleme legate de situația politică, economică și socială din Republica Moldova, o serie de chestiuni legate de politicul moldovenesc cât și despre ieșirea din criza de durată în care se află R.Moldova.

Totodată, diplomații s-au arătat interesați de platforma unionistă a Partidului Unității Naționale. În acest context Iuliana Gorea-Costin și Mihai Gribincea și-au manifestat adeziunea față de platforma unionistă a PUN, dar și disponibilitatea de a se angaja plenar în campania de promovare a idealurilor naționale.

„Sprijinul arătat de ambii diplomați Partidului Unității Naționale, indică asupra faptului că numărul membrilor și a simpatizanților PUN e în continuă creștere. PUN salută aderarea la platforma sa a tuturor figurilor proeminente, cu dragoste de țară și de neam, în vederea participării la eventualele alegeri parlamentare”, se arată într-un comunicat al Partidului.

Anterior la platforma PUN s-a alăturat cunoscutul regizor și producător Virgiliu Mărgineanu, deputatul Iurie Reniță, precum și editorul Anatol Vidrașcu.

De menționat că Iuliana Gorea-Costin a fost ambasadoarea R.Moldova la Consiliul Europei, fondatoarea şi prima directoare al Liceului Mircea Eliade din Chișinău, cunoscută prin scrierile sale în tot spațiul românesc.

Mihai Gribincea a exercitat funcția de ambasador al R.Moldova în România, Belgia, Țările de Jos şi Luxemburg, a fost reprezentant al Misiunii R.Moldova la NATO, autor a numeroase publicații despre conflictul transnistrean şi lucrări cu tematica privind istoria regimului sovietic.

Doina Secrieru

Share