Dinu Țurcanu: Ultima ședință a Guvernului cu președinții de raioane a fost în mandatul Premierului Ion Chicu

Dinu Țurcanu: Ultima ședință a Guvernului cu președinții de raioane a fost în mandatul Premierului Ion Chicu

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a declarat că, comunicarea actualului Guvern cu primarii și președinții de raioane „este zero”, informează OFICIAL.

Dinu Țurcanu, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că nu au fost solicitări din partea autorităților centrale la care să nu reacționeze pozitiv, însă la moment nu există comunicare între autoritățile locale și cele centrale.

„Ultima ședință a Guvernului cu președinții de raioane a fost în mandatul Premierului Ion Chicu. Nici Guvernul Ciocoi, nici Gavrilița nu ne-au chemat în ședință, nici măcar online”, a menționat oficialul.

Totodată, el a spus că speră că prin intermediul conferinței de presă guvernarea va înțelege cât e de important să fie comunicare și să fie implicate ambele părți, nu doar autoritățile centrale.

Cu referire la decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei care comparativ cu decizia Comisiei Naționale permite elevilor să meargă la școală, evenimentele private etc., Dinu Țurcanu a spus că nu e una contrară hotărârii naționale, dar e una necesară, având în vedere că în 90% din instituțiile școlare nu există niciun caz de COVID.

Cristina Gurez

Share