Dinu Plîngău: Wow… Astăzi, în premieră, unii oameni au aflat că Partidul Șor este finanțat ilegal

Dinu Plîngău: Wow… Astăzi, în premieră, unii oameni au aflat că Partidul Șor este finanțat ilegal

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, spune că dacă nici de această dată nu se va avea o finalitate în cazul Partidului Șor, atunci Procuroul general Dumitru Robu trebuie să plece, informează OFICIAL.

Politicianul a făcut haz de necaz pe marginea unor afirmații a unor deputați.

„Wow… Astăzi, în premieră, unii oameni au aflat că Partidul Șor este finanțat ilegal. Altfel nu-mi explic euforia deputaților din majoritatea parlamentară, care, de altfel, au ridicat de zeci de ori imunități ale deputaților din grupul respectiv. Un grup criminal organizat, finanțat din bani furați prin scheme de spălare de bani, lăsat să-și facă un partid, victimizat politic prin greșeli politice și ale organelor de drept, a reușit să-și facă o structură destul de impunătoare, prin corupere și salarii în plic. Dacă te duci într-un sat unde Șor are reprezentant, orice om ți-ar spune că responsabilul e salariat, salariat cu bani care nu pot fi justificați sau raportați. Mai adăugăm aici și coruperea primarilor sau consilierilor, concerte și aducerea oamenilor contra cost la manifestații și vezi că activitatea asta politică se ridică la sume impunătoare”, spune Dinu Plîngău.

El spune că astăzi a 10 oară se cere ridicarea imunității deputatului Tauber.

„Azi, vedem percheziții și un mare tam-tam cu ridicarea imunității lui Tauber a 10 oară. Dacă aceste procese, nu vor avea o finalitate nici de această dată și se vor solda cu un eșec ca și precedentele, atunci Dumitru Robu ar trebui să plece din procuratură, iar Igor Grosu, Președintele Parlamentului care este în drept să solicite verificarea constituționalității unui partid politic nu mai poate avea nicio justificare de a nu solicita scoaterea acestui grup în afara legii. Or, repetarea greșelilor pe asemenea cazuri poate genera un rezultat șocant la viitoarele alegeri pe modelul celor de la Bălți.

Deja se va trece de limita penibilului dacă nici de data asta nu va fi nicio finalitate, iar dl Grosu sau Procuratura din nou vor găsi justificări că nu s-a făcut nimic timp de 30 de ani”, spune Plîngău.

Share