Dinu Plîngău: Oare mai este vreo intenție bună în justiție care nu a fost profanată de legiuitorii noștri?

Dinu Plîngău: Oare mai este vreo intenție bună în justiție care nu a fost profanată de legiuitorii noștri?

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, este nemulțumit de legea privind mărirea taxei de stat și spune că aceasta nu va îmbunătăți nici situația economică, nici calitatea justiției, informează OFICIAL.

Dinu Plîngău afirmă că unii deputați se ocupă cu „experimente”.

„Situația din justiție e foarte proastă și în incapacitatea de a soluționa anumite probleme din sistem, unii deputați se ocupă cu experimente. După ce au ridicat mânuța pentru a promova judecătorii controversați la Curtea Supremă de Justiție, deputații mai au tupeu să plângă că de un an de zile, băieții buni, promovați de ei, nu-s chiar buni, că vezi, nu sunt soluționate dosarele de rezonanță și se tot amâna procesele. S-au gândit ei mult, vreun an și ceva, și au decis să mai majoreze taxele în justiție. Asta, zic ei, îi va deranja pe milionarii fugari să achite câteva mii de lei pentru a amâna procesele. O logică mai proastă nici că se putea de inventat. Nu, dragii noștri deputați, taxele astea nu vor lovi în fugari, ci în cei și așa săraci care vor încerca să caute dreptate în instanță, fugarii vor plăti și sute de mii cu bon și fără doar să amâne procesele”, spune Plîngău.

De asemenea, el spune că unele norme sunt neconstituționale.

„Oare mai este vreo intenție bună în justiție care nu a fost profanată de legiuitorii noștri? Dar ce facem cu procesele amânate din cauza problemelor din sistem, or să vă mulțumim că nu puneți oamenii să plătească și pentru aerul din judecătorii, sau vreo taxă pentru așteptatul în hol, o taxă pentru a sta pe scaun: plătești 500 lei, stai pe scaun, nu plătești – stai în picioare. Hai, știu că puteți!

Lumea și așa-i săracă, taxele noi nu vor îmbunătăți nici situația economică, nici calitatea justiției. Cât ține de lege, unele norme sunt neconstituționale și limitează accesul la justiție, sper mult ca deputații să renunțe la aceste prevederi”, afirmă Plîngău.

Share