Dinari Cojocaru, în CMC: Municipalitatea nu trebuie să majoreze tarifele la servicii fără a oferi sprijin cetățenilor

Dinari Cojocaru, în CMC: Municipalitatea nu trebuie să majoreze tarifele la servicii fără a oferi sprijin cetățenilor

Pierderile din domeniul serviciilor publice municipale trebuie subvenționate din bugetul municipal pentru a nu admite creșterea tarifelor şi costurilor pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de Dinari Cojocaru, consilier municipal PSRM, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău (CMC), unde au fost discutate majorările de tarife la mai multe servicii municipale, inclusiv pentru călătoria în transportul public, informează OFICIAL.

Potrivit socialistului, municipalitatea nu trebuie să urmeze exemplul autorităților centrale și să majoreze tarifele la servicii fără a oferi sprijin cetățenilor.

„Cred că noi mai avem alternative pentru a nu admite aceste majorări. Nu mi se pare corect ca noi, consilierii municipali, să procedăm ca şi puterea centrală, care a scăpat de sub control prețurile şi tarifele, iar în rezultat suferă cetăţenii. Unde s-a mai văzut ca în țara vecină, unde situația e destul de fierbinte, inflația să crească la 16%, iar în Moldova, pe timpul vremurilor bune – cu 27%. Este o rușine și o crimă comisă de guvernare în raport cu propriul popor”, a declarat el.

Consilierul PSRM a mai spus că înainte de a dezbate subiectele legate de tarife, trebuie inițial de solicitat sprijin din partea puterii centrale – Guvern, Parlament și Președinție pentru compensarea pierderilor la transport, energie și alte servicii publice, or, potrivit lui Cojocaru, la acest colaps ne-a adus anume acest guvern neprofesionist și cu interese meschine.

Dinari Cojocaru a propus ca în anul curent bugetul municipal să subvenționeze cel puțin pierderile din domeniul serviciilor publice municipale, pentru a nu admite creșterea tarifelor şi costurilor pentru cetățeni.

„Poate vom repara mai puține străzi, vom construi mai puține trotuare, dar nu vom admite ca oamenilor să le fie aplicată o nouă lovitură prin creșteri de prețuri şi tarife. Menirea noastră este să avem grijă de chișinăuieni, dar nu să le scoatem din buzunar ultimii bănuți. Noi, socialiștii am promis și vom face totul ca să nu fie majorate tarifele pentru cetățeni”, a concluzionat consilierul.

Share