Diferența dintre Liga Orașelor și Comunelor și CALM: „O structură unificatoare, precum este CALM…”

Diferența dintre Liga Orașelor și Comunelor și CALM: „O structură unificatoare, precum este CALM…”

Liga Orașelor și Comunelor precizează că nu este și nu va fi o alternativă asociativă a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), informează OFICIAL.

Familia CALM, structura care a consolidat aleșii locali în perioade extrem de dificile, care a unificat primarii din întreaga țară, indiferent de viziune și apartenență politică, trebuie să existe și să reprezinte în continuare interesele și obiectivele celor care stau la cârma comunităților locale.

„Liga Orașelor și Comunelor este o entitate care a apărut în afara CALM-ului, dar care vine să susțină scopurile, direcțiile și dezideratele asociației, pledând pentru întărirea capacităților locale de a se dezvolta și autoadministra.

Unica diferență este că o structură unificatoare, precum este CALM, nu poate și nu trebuie să participe în alegeri”, se spune într-un comunicat de presă a Ligii.

LOC (Liga Orașelor și Comunelor), în calitate de viitoare mișcare social-politică, menționează că poate și trebuie să participe în alegerile locale, în cadrul unui scrutin care va asigura reprezentarea aleșilor locali și a comunităților locale din întreaga țară, pe o platformă politică unică în felul său.

„Cu alte cuvinte, noi nu venim să substituim CALM-ul, dar venim în susținerea valorilor promovate de Congres pe parcursul anilor. Și chiar dacă căile de atingere a obiectivelor noastre diferă, scopul final al acestor două entități este același: PROSPERAREA, DEZVOLTAREA ȘI SALVAREA SATELOR ȘI ORAȘELOR MOLDOVEI!”, se mai spune în comunicat.

Share