Diacov: Nu putem să nu constatăm ca actuala guvernare a preluat un mandat european bine conturat

Diacov: Nu putem să nu constatăm ca actuala guvernare a preluat un mandat european bine conturat

Dumitru Diacov, fost Președinte al Parlamentului, parte din guvernări anterioare, a constatat că „multă zarvă și speculații se fac în ultimul timp pe seama integrării Europene a Republicii Moldova. Că datorită numai a unui partid noi, iată, ne integrăm in UE”. „Vreau să spun foarte răspicat ca toate guvernările, la timpul lor, au contribuit la apropierea zilei când Moldova va fi parte a europei unite”, a declarat el, informează OFICIAL.

Fostul deputat a amintit că unul dintre primii pași i-a facut țara noastra pe timpul guvernarii agrarienilor, atunci cand Republica Moldova, prima din spațiul CSI, în iunie 1995, a fost acceptată in Consiliul Europei.

„Eu, in calitate de președinte a delegației parlamentului RM la APCE, am avut tot sprijinul din partea liderilor țării M.Snegur, P. Lucinschii, A. Sangheli. Toți membrii delegației noastre, indiferent de culoarea partidului și anume: A.Muravschii, M. Ghimpu, V. Solonari, S. Mocanu, au pledat activ pentru aderarea Moldovei la aceasta structura importanta europeană. Seara, la hotel, la o bere ne mai certam noi, dar dimineața, la ședințele Comisiilor și in sala de plen eram o singura voce!

Faptul ca noi eram membri deja a CE nu a putut fi ignorat și de guvernarea comunista. Poate cu unele abateri, dar și V. Voronin a fost nevoit sa respecte angajamentele țării, iar pe parcursul guvernării, mai ales in al doilea mandat, chiar să mențină un dialog activ cu structurile europene”, a relatat Dumitru Diacov.

Fostul Președinte al Parlamentului a remarcat că au fost și alte guvernări care și-au declarat public intenția de a conlucra activ cu UE și instituțiile europene.

„In toți acești ani s-a realizat un progres considerabil, deși s-au făcut și multe greșeli și abuzuri. Dacă privim partea pozitivă a lucrurilor, nu putem să nu constatăm ca actuala guvernare a preluat un mandat european bine conturat.

Si noi toți acum suntem obligați, pastrând diferențele și disputa politică internă, sa avem grija ca parcursul nostru european să fie unul ferm și stabil, să nu afecteze comunicarea internă, relațiile între diferite grupuri a populației și cu țările vecine Moldovei…”, a conchis politicianul.

Share