Diacov: Este nevoie de o consolidare a partidelor moderate în baza unei platforme de centru-stânga

Diacov: Este nevoie de o consolidare a partidelor moderate în baza unei platforme de centru-stânga

Dumitru Diacov, fost Președinte al Parlamentului, președinte de onoare al Partidului Democrat, e de părere că, în situația actuală, Republica Moldova are nevoie de un bloc de centru-stânga, informează OFICIAL.

„După multele discuții cu reprezentanții partidelor extraparlamentare de pe segmentul de centru, cu experții și analiștii politici, tot mai mult mă conving că, Republica Moldova, pentru a asigura stabilitatea internă, consolidarea societății și a evita conflictele pe criterii geopolitice, are nevoie și de o consolidare a partidelor moderate in baza unei platforme de centru-stânga. Asta ar asigura relații mai eficiente cu grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, ar garanta o stabilitate a cursului politic al Republicii Moldova pentru viitor”, a declarat el.

Politicianul a amintit că, primul dialog pe aceste chestiuni a avut loc acum o lună la Vadul lui Vodă, la inițiativa Fundației pentru Democrație și Progres, pe care el o conduce.

„Mă bucur că tot mai multă lume înțelege că este necesar de a căuta soluții pentru realizarea acestei idei. Da, va fi nevoie de multe discuții, cedări și compromisuri. Important este că tot mai mulți activiști din partide să conștientizeze că divizarea oamenilor în multiplele partide nu întotdeauna contribuie și la consolidarea democrației in țara noastră. Mai ales acum, în această situație geopolitică dramatică!”, a subliniat Dumitru Diacov.

Share